Ostrea Aquaculture utvecklar ny bioreaktor med hjälp av Jordbruksverkets vattenbruksprogram

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Ostrea Aquaculture Sweden AB är företaget som fokuserar på att odla det svenska ostronet Ostrea edulis, vars höga efterfrågan på kontinenten var det som från början lade grunden för bolagets affärsidé. Nu har företaget presenterat ytterligare steg i Ostreas utveckling i form av en ny bioreaktor som kommer att lyfta produktionen till nästa nivå.

"-Allt med hjälp av Jordbruksverket Vattenbruksprogram som har stött oss vid finansieringen utav vår fantastiska investering som redan går under namnet ”R2” eftersom designen ser ut vara inspirerad av Star Wars," säger Ostrea Aquaculture i ett facebookinlägg.

Jordbruksverket Vattenbruksprogram avser att främja ett miljö­­mässigt, ekonomiskt och socialt håll­bart fiske och vatten­bruk i Sverige. Programmet inne­håller stöd till projekt och investeringar som bidrar till att uppfylla målen.

Ostron motverkar övergödning i havet och lever naturligt av vad havet ger vilket gör ostronodling är en mycket hållbar industri.

Om Ostrea Aquaculture Sweden AB

Ostrea Aquaculture Sweden AB är ett företag som odlar ostron på Koster i en landbaserad kläckerianläggning med vidare tillväxt i havsbaserade odlingar. Genom att ostronodling har en positiv miljöeffekt har man odlingstillstånd av ostron i Kosterhavets nationalpark. Bolagets affärsidé är att i industriell skala odla världens mest eftertraktade ostron, Ostrea edulis, på Bohuskusten. Odlingssystemen har designats i samarbete med världsledande expertis för storskalig odling av mikroalger och ostron.