STB INN erhåller godkännande att inleda en klinisk prövning av PERIsign

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

STB INN, som utvecklar PERIsign, ett diagnostiskt hjälpmedel som möjliggör en tillförlitlig, snabb och säker bedömning av patienter med akut buksmärta, meddelar att de fått myndighetsgodkännande att inleda den första kliniska studien av PERIsign. Detta innebär att företaget nu kan ta ytterligare ett stort steg närmare en bättre bedömning av akut buksmärta, kortare köer på akuten och bättre nyttjande av värdefulla vårdresurser.

Det primära målet med den kliniska studien är att utvärdera säkerhet och genomförbarhet men också att påvisa prestanda och klinisk relevans. Resultaten kommer att ligga till grund för det fortsatta arbetet mot regulatorisk godkännande och marknadsintroduktion. Studien kommer att utföras på flertalet sjukhus och målsättningen är att inkludera den första patienten redan under mars månad.

"Vi är mycket glada och entusiastiska över att påbörja denna kliniska prövning av PERIsign. PERIsign har enorm potential att göra verklig skillnad för alla de som söker sig till akuten med akut buksmärta och det är med stor förväntan vi tar detta stora kliv. Med framgångsrika resultat från studien är vi redo att gå in i nästa spännande utvecklingsfas och ett steg närmare att se PERIsign i användning på våra sjukhus och akutmottagningar" säger STB INN:s grundare och VD Andreas Jonsson.

För mer information, besök www.stbinn.com eller kontakt:

Andreas Jonsson – Grundare och VD, STB INN AB
Tel: +46 73 500 74 71
Email: andreas.jonsson@strandbackamedical.com

Om STB INN:

Cirka 10% av alla besök till en akutmottagning är orsakade av akut buksmärta. STB INN utvecklar PERIsign, en medicinteknisk produkt som gör bedömningen av dessa patienter bättre, snabbare och säkrare. Svårigheten med att bedöma patienter med akut buksmärta leder i dagsläget till att många tvingas genomlida långa väntetider på akuten, onödiga inläggningar och avancerade undersökningar som kunde undvikits. PERIsign använder sensorer för att tillhandahålla objektiva mätningar på vilka akutläkare kan basera sin bedömning av patientens vårdbehov och på så sätt säkerställa en säker bedömning.