Simsen Diagnostics utvalda till Business Swedens Catalyst Program

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

Simsen Diagnostics, bioteknikföretaget som utvecklar nya tekniska lösningar för cancermonitorering, meddelade nyligen att de blivit utvalda att delta i Business Swedens prestigefyllda Catalyst-program, vilket är ett betydande steg i företagets resa mot internationell expansion.

Läs Simsen Diagnostics nyhet på engelska HÄR

Catalyst-programmet, utformat för de mest innovativa och lovande startupföretagen i Sverige, syftar till att erbjuda skräddarsatt stöd för att accelerera internationell tillväxt på valda marknader. Simsen Diagnostics har identifierat Storbritannien som sin målmarknad på grund av dess status som världens ledande bioteknikkluster och närvaron av en betydande kundbas.

Camilla Hietanen, försäljningschef på Simsen Diagnostics kommenterar på hemsidan att de är väldigt glada över att de blivit utvalda till Catalyst-programmet för att ta steget att expandera till den brittiska marknaden vilket utgör en strategisk satsning för bolaget med tanke på dess betydelse inom biotekniksektorn.

Deltagande i Catalyst-programmet och den efterföljande lanseringen av Simsen Diagnostics teknologi på den brittiska marknaden är viktiga steg mot att etablera företaget som ledare inom ctDNA-bedömning i hela Europa. Företaget ser fram emot att samarbeta med det talangfulla teamet i Storbritannien och arbeta mot sitt mål att omvandla cancervården.

Om Simsen Diagnostics

Simsen Diagnostics siktar på att revolutionera övervakningen av cancer. Simsen Personal, företagets flaggskeppsprodukt, är skräddarsydd för varje enskild patient. Den är baserad på en ultrakänslig teknik som möjliggör upptäckt av cancer långt före konventionella metoder.

Grundat 2020, som ett forskningsspinout från Sahlgrenska Akademin, har Simsen Diagnostics upplevt stadig tillväxt och fått positiv respons från läkemedelsindustrin. Beläget i BioventureHub på AstraZeneca i Göteborg, är företaget i framkant när det gäller att tillhandahålla innovativa lösningar inom cancerövervakning.

Idag betjänar företaget kunder inom läkemedelsindustrin genom att erbjuda en tjänst för att mäta cancer-DNA i blodprover i kliniska studier.

För mer information, besök gärna:

https://simsendiagnostics.com/